Sofie Jonsson

Sofie Jonsson

Press- & kommunikationsansvarig – Kommunikation

Lär känna Sofie:

Sofie, du har arbetat på Ungdomsbarometern i fyra år nu. Vad innebär din roll som kommunikationsansvarig, och kan du berätta lite kort om din resa på UB?

"Absolut! Jag har alltid spelat på många strängar, och när jag började på Ungdomsbarometern arbetade jag delvis som analytiker i kvalitativa studier och delvis med grafik och layout. Med tiden har jag dock haft förmånen att få bygga upp en egen verkstad och jobbar sedan 2020 heltid som kommunikationsansvarig. På UB innebär det att jag ansvarar för allt externt material såsom pressmeddelanden, nyhetsbrev, sociala medier och hemsideuppdateringar. Men jag är även väktare av den grafiska profilen och ser till att alla rapporter som levereras inte bara består av förstklassiga insikter utan även är snygga att titta i - och självklart lätta för mina kollegor att arbeta med."

Det var inte illa! Vad har du för tidigare erfarenheter som förberedde dig för det?

”Jag är utbildad inom mediakommunikation med fokus på visuell kommunikation och har tidigare erfarenhet som projektledare och producent på ett filmproduktionsbolag och internkommunikation på större internationellt företag. Däremot började min kreativa karriär redan i högstadiet då jag ihärdigt kodade Lunarstormprofiler åt mina vänner i utbyte mot snacks och redigerade egenproducerade sketcher på familjens gemensamma tjockdator."

Du låter minst sagt som en kreativ person. Men vem är du utanför jobbet? Finns det något en ny kollega bör veta om dig?

”På fritiden dansar jag, virkar mycket och har alltid pågående renoveringar hemma. Utöver det har jag ett stort intresse för skönhetsprodukter och kämpar ihärdigt med att hålla mina växter vid liv. ”

 

sofie@ungdomsbarometern.se

073 559 59 71

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor