Jessica Åkerström

Jessica Åkerström

Ansvarig Kvalitativa studier – Konsult/områdesexpertis

Lär känna Jessica:

 

Jessica, du har arbetat på Ungdomsbarometern i snart två år nu. Hur skulle du beskriva din roll som ansvarig för kvalitativa studier?

"Som ansvarig för kvalitativa studier på UB är min roll framförallt att övergripande ansvara för hur vi jobbar med kvalitativ metod. Med andra ord se till att vi alltid jobbar med bästa tänkbara kval-metoder för att nå och förstå unga på djupet och i deras egna miljöer. Hur kul som helst!
Givetvis jobbar jag också operativt med genomförande av kvalitativa projekt tillsammans med mina kollegor, vilket kan innebära alltifrån att intervjua kompis-par om träning och hälsa till att moderera gruppdiskussioner om teknikvanor."

Det låter ju precis som du säger, hur kul som helst! Jag anar dock att detta inte är första gången du arbetat med kval. Vad gjorde du innan du började på UB? 

"Jag är utbildad sociolog i grunden. Har jobbat med research i många år. Från början inom kvantitativa metoder men på senare år mer med kvalitativa metoder. Är en sann hybrid och förespråkar ofta att angripa våra undersökningsområden utifrån metodmixen kvant och kval för att maxa analys och insikter."

Finns det något en ny kollega bör veta om dig? Vad gör du utanför jobbet till exempel? 

"Då är jag med mina två barn. Har lyxen att bo nära skogen där jag gärna springer eller plockar svamp (eller både och!). Läser. Och äter god mat som jag slipper laga själv!"

Jobba med mig

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor