Jacob Borssén

Jacob Borssén

Expert, Utbildning & Samhälle – Konsult/områdesexpertis

Lär känna Jacob:

 

Jacob, du har ju arbetat på Ungdomsbarometern i knappt två år nu, men du har inte alltid haft din nuvarande roll. Kan du berätta lite om din resa?

"Jag inledde min karriär på UB som junior analytiker i mars 2020, men tog i september 2021 över rollen som projektledare och ansvarig för alla studier som berör högre utbildning, arbetsliv och fackförbund här på UB."

Wow, vilken utvecklingskurva! Vad har du för tidigare erfarenheter som ligger till grunden för ditt expertområde?

"Två års studier på Le Moyne College i New York, USA där jag läste statsvetenskap och nationalekonomi och två års studier i statsvetenskap vid Stockholms universitet. Plockade ut min kandidatexamen i statsvetenskap 2019. Har tidigare arbetat som projektledare för en NGO som arbetar med utbildningsfrågor i Grahamstown, Sydafrika och har praktiserat på den politiska och ekonomiska sektionen av Sveriges ambassad i Pretoria, Sydafrika."

Men vem är du bortsett från din arbetsroll då? Finns det något en ny kollega bör veta om dig?

"Jag är känd som fotbollsnörden här på UB. Jag både spelar och kollar mycket fotboll samt terroriserar mina kollegor med fotbollsrelaterad information. Utöver det så gillar jag att hänga med familj/vänner, läsa böcker, kolla film/TV-serier, dricka öl och äta gifflar (äter dock inte gifflar samtidigt som jag dricker öl – det är ingenting jag rekommenderar)."

 

Teamtailor

Employer branding från Teamtailor